KNVB

De Koninklijk Nederlandse Voetbalbond is opgericht in 1889 en gevestigd in Zeist. De KNVB organiseert in Nederland voetbalcompetities, toernooien en evenementen in verschillende varianten, waaronder veldvoetbal, zaalvoetbal, straatvoetbal en schoolvoetbal. Bij de KNVB zijn ruim 3.000 verenigingen met in totaal 1,2 miljoen leden aangesloten. In de zomer van 2017 organiseert de KNVB in samenwerking met UEFA en zeven speelsteden het EK Voetbal voor Vrouwen in Nederland.

Voor het eerst in de historie is Nederland gastheer van het EK voor Vrouwen. Het UEFA Women’s EURO 2017 heeft Breda, Tilburg, Rotterdam, Utrecht, Doetinchem, Deventer en Enschede als speelsteden. WEURO 2017 wordt met zestien deelnemende landen het grootste Europees Kampioenschap voetbal voor vrouwen tot nu toe. De openingswedstrijd vindt 16 juli 2017 plaats in Utrecht en de finale is 6 augustus 2017 in Enschede.

Tijdens de lecture zal de KNVB jullie meenemen in de organisatie van dit grote internationale sportevenement en hoe de marketing achter dit evenement in zijn werk gaat. Hoe gaan we ervoor zorgen dat aankomende zomer alle stadions gevuld zijn? Hierin werken we vanuit verschillende marketingdoelstellingen toe naar concrete activatieplannen om uiteindelijk in de zomer van 2017 heel Nederland in de ban van het EK Vrouwen te krijgen.